Ákos idén is 40 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt.-től

Gazdaság

Hagyományaihoz híven idén is 40 millió forintos szerződést kötött Kovács Ákossal a Szerencsejáték Zrt. – tudta meg az mfor.hu.

Szintén szerződést kapott a Szerencsejáték Zrt.-től még februárban az IMG Solutions Zrt.: 67 millió forintért notebook-ot kell beszerezniük.

A cég tulajdonosa Szentgyörgyi Gábor, tavaly 10,4 milliárd forintos forgalom mellett 1,3 milliárd forintos profittal zártak. Szentgyörgyi Gábor neve legutóbb néhány napja bukkant fel, amikor a Direkt36 megírta:

Székesfehérvár közelében indítana be műanyaggyártó és feldolgozó vállalkozást néhány, az Orbán-családhoz köthető vállalkozó.

Az összesen 1,3 hektáros területen az Energép Kft. nevű energetikai és építőipari cég működik, a terület 2015 óta az Orbán családé: jelenleg a miniszterelnök anyjának és ifj. Orbán Győzőnek a közös cége, a Hahót Tőzeg Kft. a tulajdonos. Az Energép három magánszemély tulajdonában van, egyikük Szentgyörgyi Gábor, akinek informatikai cégcsoportja sorra nyeri az állami megbízásokat.

A Szerencsejáték Zrt. márciusi szerződéseiben az Alpha Machine Kft. neve is szerepel egy 267 millió forint összegű szerződéssel. A cégnek tavaly 530 millió forintos forgalma volt és 178,5 millió forintos nyeresége, a többségi tulajdonosa pedig a VISIONERS Zrt.-n keresztül Balásy Bulcsú. Balásy Bulcsú Balásy Gyula féltestvére, aki a kormány kedvenc ügynökségeinek a tulajdonosa: New Land Media Kft. 2018 óta szinte konkurencia nélkül kapja a megrendeléseket a kormánytól a kormányzati kommunikáció lebonyolítására.