A globális online szerencsejáték-piac a várakozások szerint 64,13 milliárd dollárról 2021-ben 72,02 milliárdra növekszik

Gazdaság

A globális pandémia szerte a világon vállalkozások millióira volt káros hatással. Némelyikük soha többet nem fog talpra állni, mivel lezárásuk olyan helyzetet teremtett, amelyből már nem tudnak kilábalni. Ez egy igazán szomorú tény.

Egyes iparágak azonban a világjárvány alatt szárnyakat kaptak. Ez különösen azokra volt igaz, melyek online árukat vagy szolgáltatásokat kínáltak. Mivel egyre több ember kényszerült otthon maradni, ezek az online iparágak olyan dolgokat kínáltak a számukra, amelyek segítettek nekik elütni az időt, ellátták őket a kívánt termékkel, vagy amelyek segítségével kapcsolatban maradhattak a munkatársaikkal, barátaikkal vagy családtagjaikkal.

Az online játékipar

A CasinoShark.hu tanulmánya azt mutatja, hogy az egyik iparág rendkívül jól teljesített a pandémia során, ez pedig nem más, mint az online játékipar. Mivel a hagyományos kaszinók bezártak, az emberek nem tudták kedvenc kaszinós játékaikat játszani. Legalábbis így tűnt. Azonban mégis képesek voltak erre, méghozzá online weboldalak felkeresésével, ahol blackjack-et, pókert, rulettet, nyerőgépes, vagy más általuk választott, szórakoztató játékokat játszhattak.

Ezek az online kaszinók olyan szolgáltatást kínáltak, amely két fő célt szolgált. Először is, lehetőséget teremtettek az embereknek, hogy számukra élvezetes játékokat játsszanak. Sokan ahhoz voltak szokva, hogy péntekenként, vagy szombatonként kaszinóba járnak, ahol egy-két estét akár hajnalig tartó játékkal töltenek. Az online kaszinó lehetőséget kínált a számukra, hogy folytassak ezen szokásukat, amit ők ki is használtak.

Másodszor, emberek milliói kerestek valamit, amivel eltölthetik az idejüket. Mivel nem mehettek dolgozni, sőt, ki sem mozdulhattak otthonról, sokan kényszerültek a négy fal között maradni, ahol az internet vált a szórakozásuk egyetlen forrásává. Az online kaszinók nagyszerű figyelemelterelésnek bizonyultak, és az emberek éltek is ezzel a lehetőséggel.

Az előnyök learatása

A világjárvány következtében az online kaszinó piac rendkívül gyors növekedésbe kezdett, és 2020-ban 64,.1 milliárd dolláros forgalmat ért el. Figyelemre méltó, hogy 2021-ben további 12%-os növekedéssel eléri majd a 72,02 milliárdot. Ez igazán lenyűgöző!

Néhány elemzőt talán meglepnek ezek a számok. Sokan azt gyanították, hogy amint a világ visszatér a normál kerékvágásba, ezek a számok majd hanyatlásnak indulnak. Végül is, sokan visszatérhetnek a hagyományos kaszinókba, vagy más szórakozási módot találhatnak maguknak. Különösen azután, hogy ilyen sok időt töltöttek otthonuk fogságában, sokan arra számítottak, hogy a szórakozás bármi más módját jobban fogják preferálni majd, mint az internetet.  Ám egyszerűen nem ez a helyzet!

Az emberek imádnak online játszani

A piackutatás azt mutatja, hogy az emberek imádják az online játékokat! Míg néhányan valóban visszatértek a hagyományos kaszinókba, az emberek többsége úgy érzi, hogy az online játék rengeteg előnnyel jár.

Először is, számos online kaszinó a pandémia kezdetén hatalmas átalakításokat végzett a honlapján.  Nem igazán tudjuk, hogy ez előre tervezett, vagy egyszerűen csak egy pillanatnyi spontán döntés volt a részükről, mindenesetre a vonzóbb megjelenés és a szórakoztató dizájn mágnesként vonzotta a látogatókat, akik élvezték a webhelyek megjelenését, illetve azt az érzést, amit közvetítettek, ezért falkákban özönlöttek hozzájuk.

Emellett számos ilyen weboldal további lehetőségeket is kínált, melyek még élvezetesebbé tették az élményt: virtuális technológiát, élő dílereket és olyan bónuszokat, illetve ösztönzési formákat, melyeket egyszerűen nem lehetett kihagyni.

Most, hogy az embereknek újra fennáll a lehetősége arra, hogy visszamenjenek a hagyományos kaszinókba, sokan az online választékot sokkal vonzóbbnak találják. Saját hálószobájukban, vagy a kanapéjukon játszhatják kedvenc játékaikat és nem kell a hagyományos kaszinóval járó fejfájással bajlódniuk.

Az igazság az, hogy az online kaszinó opció sok ember kedvencévé vált. Elképzelhető, hogy a teljes iparág hihetetlen átalakulásának vagyunk a szemtanúi!