Mészáros Lőrinc

Tíz év után először nem Csányi Sándor vezeti a top 100 leggazdagabb magyar listáját

Gazdaság

Akadt egy még nála is tehetségesebb, rátermettebb legény.

A járvány okozta válság ellenére tovább nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona. Az idei – sorrendben 20. – összeállítás adatai szerint az összesített vagyon 5586,7 milliárd forintot tett ki írja az mfor.hu.

A lista élére idén Mészáros Lőrinc került, aki Csányi Sándort váltotta az élen. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója első ízben 2011-ben került a vagyoni lista első helyére – Demján Sándort váltotta, és egy évtizeden át megőrizte vezető helyét.

Mészáros Lőrinc vagyonát idén 455 milliárd forintra, Csányi Sándorét pedig 420 milliárd forintra becsülte a kiadvány. A harmadik helyen 305 milliárd forinttal Gattyán György, a negyediken Felcsuti Zsolt 246 milliárd forinttal áll.

Lefotózták a Mészáros-Várkonyi szerelmespárt, közben a volt feleség megvált 100 milliárdos cégvagyonától

Az első tízben alapvető változás nem következett be az elmúlt egy évben: sorrendben az ötödik Veres Tibor (230 milliárd) akit Bige László ( 201 milliárd), Széles Gábor (181 milliárd), Szíjj László ( 177 milliárd), Jellinek Dániel (170 milliárd) és Kasza Lajos ( 121 milliárd) követ.

A ranglista első tíz helyezettjének összvagyona 2506 milliárd forintra nőtt

– ez majd’ fele az első száz magyar összvagyonának.

A 100 Leggazdagabb magyar idei listájára hét új szereplő került fel.

A legelőkelőbb, 32. helyre Gál Miklós került. Az 57. helyen lépett be a leggazdagabbak közé Balázs Attila. A lista második felében kapott helyet Illés Tamás, Kreinbacher József, Gregorics László és Gödry Zoltán illetve Tibor Dávid is felfért, ő a 94. helyen “mutatkozott be” a 100 Leggazdagabb magyar idei listáján.