Bige László

Két éven belül 17. alkalommal razziázott a rendőrség Bige László üzemében

Gazdaság

Két év alatt a tizenhetedik alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – tudta meg az RTL Híradó Kubola Imrétől, a Bige Holding Kft. ügyvezetőjétől.

Kubola szerint olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek lennének.

Nem tudom, hogy mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már ennek

– nyilatkozta az ügyvezető.

A rendőrség hivatalosan azért szállt ki Bige üzeménél, mert a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, és csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

A milliárdost – emlékeztettek a riportban – üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

A legfelsőbb körökből érkezhetnek az utasítások

Bige László egy korábbi közleményében úgy fogalmazott, ellenfelei minden eszközt bevetnek ellene, még meg is fenyegették, hogy ha nem megy el Magyarországról, börtönbe fogják csukni.

Bige László szerint Csányi Sándor akarja őt kicsinálni, már a családját is fenyegetik

Azt írta, Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-elnök támadja, mindezt kormányzati segítséggel és a hatóságok bevonásával.

Nagy erőfeszítéseket tettek, hogy ártsanak nekünk, velünk szemben szisztematikusan és kifejezetten az állami szervek – rendőrség, katasztrófavédelem, ügyészség, versenyhivatal – bevonásával elkövetnek mindent, hogy tönkretegyenek, de ez nem fog sikerülni

– vélekedett Bige László.