Német kapcsolat

Gazdaság

Még szorosabbra fűzné évek óta jól működő kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel a budapesti Goethe Intézet új vezetője – hangzott el hétfőn, Evelin Hust bemutatkozó látogatásán. Az igazgatót Bartha Elek rektorhelyettes és Keményfi Róbert dékán fogadta.
Evelin Hust tavaly szeptember óta irányítja a magyarországi Goethe Intézetet, amely a Német Szövetségi Köztársaság világszerte tevékeny kulturális szervezetének hazai képviselete.

Az igazgatót Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, valamint Horváth Andrea, a kar Germanisztikai Intézetének intézetigazgató-helyettese fogadta hétfőn.

Az oktatási rektorhelyettes tájékoztatást adott az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, a német nyelvterület tudományos és felsőoktatási intézményeivel jelenleg folyó együttműködésekről, a kapcsolatok bővítésének további lehetőségeiről.

A Debreceni Német Kulturális Fórum a Goethe Intézet hivatalos partnere, kulturális tárasága. Ennek részeként többek között nyelvvizsgaközpontot működtet a Debreceni Egyetemen és kulturális programok megvalósítását támogatja. A német nyelv további népszerűsítése érdekében a Goethe Intézet rendszeres továbbképzéseket szervez a némettanárok számára, melyben az egyetem is partnerséget vállal.

 

DE Sajtó Iroda