Még hogy a konyha csak főzésre való?!

Gasztro

De még mennyire, hogy nem!

Minél több időt töltünk a négy fal között, annál jobban látjuk, hogy milyen átalakításokra lenne szükség, mi hiányzik, mi az, amin változtatni szeretnénk. A karácsony, illetve az általában ezzel járó sütés-főzés és vendégjárás előtt nem meglepő, ha a figyelmünk középpontjába a konyha kerül. A legjobb buli mindig a konyhában van –  és ez nincs másként az ünnepekkor sem. Hogyan tehetnénk a konyhánkat egyúttal olyan vendégváró hellyé is, ahol nem kell tolongani, hanem kényelmesen szórakozhatunk?

A konyhabútor különféle kialakításokban, akár beszerelésre készen is kapható. Amikor viszont az a célunk, hogy társasági életet élhessünk ebben a helyiségben is, akkor arra célszerű ügyelnünk, hogy szigetes kivitelezésű bútort válasszunk, amit a konyhánk középpontjába helyezünk. A nyitott terek egyébként is nagyon divatosak, de ha sokan megfordulnak nálunk, praktikusak is. A konyhasziget lehetővé teszi, hogy ha bárszékekkel is bővítjük a bútorokat, hogy kényelmesen ücsörögve beszélgessenek többen is a pult két oldalán. Ezzel együtt a házigazda előkészítheti az ételt is, de mégsem kell elszeparálódni a vendégeitől.

A szórakozásra szánt konyhákban nem árt helyet szánni az italok tárolásának is. Akár egy minimalista, szinte a falba olvadó stílusú ajtó mögötti tárolóba rejtve, akár egy speciális hűtő segítségével.

Ahogy fentebb már említettük, különösen fontos az ilyen konyháknál, hogy biztosított legyen az ülőhely. Ez vagy az előbb leírt szigetes megoldással kivitelezhető vagy akár úgy is, hogy az étkezővel összevonjuk a konyhát. Ez roppantul kényelmes és nagyon praktikus, de a legtöbb otthon alapterülete nem teszi lehetővé.

Sosem szabad lebecsülni a fények jelentőségét, amikor a lakberendezésről van szó, hiszen a megfelelő világítással akár a vendégeink hangulatára is hatással lehetünk. Közel sem mindegy, hogy vakító neonfényben kell ülnünk vagy kellemesen lágy hangulatvilágítás mellett csevegünk. Persze a hagymapucolást nem könnyíti meg a tompa fény, de a pult megvilágítása mellett érdemes figyelmet szentelni a lágyabb fényeknek is. (x)

Iris Properties

Debrecen, Hatvan utca

133 m2-es lakás kiadó
220 000 Ft

65 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Simonffy utca

41 m2-es lakás kiadó
125 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük