Vihar Nagyváradon

Szétverte a vihar Nagyváradot

Európa

Fákat tépett ki gyökerestől, tetőket rongált meg, villanyoszlopokat döntött ki a Nagyváradon végigsöprő vihar kedden. Bihar megye több városában és Kolozsváron is jelentős a kár.

A kedd délutáni vihar után a Partium és Erdély több városában is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség, zajlik a keletkezett kár elhárítása – közölték a területi vészhelyzeti felügyelőségek.

A viharos erősségű szél a legnagyobb kárt Nagyváradon okozta: számos fát gyökerestől kitépett, épületekről szedte le a pléhtetőt, napelemeket, cserepeket, több modern építmény alumíniumlemezeit leszakította – írta az Ebihoreanul.

A hírportál szerint az úttestre kidőlt fák miatt a város szinte teljes területén szünetel a gépkocsiforgalom, ezek számos parkoló autót is tönkretettek. Az alig tíz percig tartó viharos időjárásnak sérültje is van, egy személyt kórházba szállítottak.

A tornádószerű vihar a határ menti megye több városán végigsöpört, Nagyszalontán, Margittán és Élesden is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség.

Kolozsváron is fákat döntött ki, tetőket rongált meg az erős szél, áldozatok nincsenek – közölte a vészhelyzeti felügyelőség. Máramaros megyében Felsővisón okozott hasonló problémákat a viharos időjárás.

A Partium és Erdély több megyéjében második fokozatú viharriasztás van érvényben, több településen a Ro-Alert mobiltelefonos riasztórendszeren keresztül is figyelmeztették a lakosságot a veszélyre.

Fotó: Meteoplus