Viktorija Gyivak

Kizuhant a 8. emeletről, és szörnyethalt egy orosz kézilabdázó

Európa

Kizuhant egy tömbház nyolcadik emeletéről, és szörnyethalt Viktorija Gyivak orosz kézilabdázó, az élvonalbeli GK Asztrahanocska irányítója – írja a Nemzeti Sport az orosz TASZSZ hírügynökség alapján.

Edzője, Alekszej Alekszejev szerint a 29 éves Gyivak holttestét hétfő délután kettő órakor találták meg. Orosz sajtóhírek szerint a 29 éves sportolónak nem volt oka öngyilkosságra, így egyelőre nem tudni, mi vezetett a tragédiához.

Viktorija Gyivak a Volgográd Dinamo színeiben háromszor is megnyerte az orosz bajnokságot. Az orosz ifjúsági válogatottal Eb-ezüstöt szerző irányító a Volgográd mellett játszott a Kubany Krasznodarban, a német Halle Neustadtban, a francia Achenheim Truchtersheimben, valamint a fehérorosz Gomelben, amellyel két kupát és egy bajnoki címet ünnepelhetett. Gyivak 2021 óta szerepelt az asztraháni együttesben.

Haonló tragédia történt a múlt héten is, ekkor egy isztambuli szálloda hatodik emeletéről kizuhanva hunyt el az olasz Igor Novara 18 esztendős röplabdázója, Julia Ituma.

A magas épületek ablakából többnyire oligarchák szokása kizuhanni, de történt már olyan is a közelmúltban Oroszországban, hogy a jachtjából “esett ki” valaki rejtélyes körülmények között.