Ramzan Kadirov

Kitakarították az orosz hadsereget egy fontos ukrán városból, Putyin barátja atommal fenyegetőzik

Európa

Az orosz csapatok kivonultak az ukrán erők szorításába került Limanból a donyecki régióban – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szóvivőjének közleménye szerint az orosz erők a teljes bekerítés veszélye miatt elhagyták a várost, és most „előnyösebb frontvonalakra” csoportosítják át őket.

Szerhij Cservatij, az ukrán hadsereg szóvivője előzőleg arról számolt be, hogy az ukrán erők bekerítették a stratégiai helyen fekvő várost, és a körbevett övezetben rekedt több ezer orosz katona is. Szerhij Hajdar luhanszki kormányzó pedig arról írt, hogy elvágták a városnál lévő orosz erők összes utánpótlási útvonalát is. Az ukrán elnökség honlapjára feltett egyik videóban katonák ukrán zászlót tűznek ki egy épületre Liman külvárosában.

Csecsen elmebaj

Felháborodásának adott hangot Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov szerint Moszkvának drasztikusabb intézkedések mellett kellene döntenie, hogy így pörgessék fel a harcok menetét – írja a Mandiner a Reuters alapján.

Kadirov azt javasolja, hogy kis hatású, taktikai atombombát kellene bevetni.

A cecsen vezért szerint emellett a hátártól nem messze lévő orosz területeken hadiállapot kéne kihirdetni. Azok után pedig, hogy az orosz hadseregnek el kellett hagynia az ostrom alatt lévő Liman városát, Ramzan Kadirov alkalmatlannak nevezte az orosz haderőt irányító főparancsnokot.

Alekszandr Lapint azért is hibáztatta, mert Limanba nem a legerősebb csapatokat szervezte. Ez állítása szerint a stratégiailag kulcsfontosságú város elvesztéséhez vezetett, a települést védő oroszbarát erőknek Lapin nem biztosított elég utánpótlást.