Az EU a kétszeresére, 1 milliárd euróra növeli a COVAX forrásaihoz nyújtott uniós hozzájárulást

Európa

Az Európai Unió bejelentette, hogy további 500 millió euróval járul hozzá az ún. COVAX-eszköz forrásaihoz. Ezzel a kétszeresére, 1 milliárd euróra növekszik az EU által eddig biztosított pénzügyi hozzájárulás összege. A COVAX elnevezésű pénzügyi eszköz annak a globális kezdeményezésnek a megvalósítását finanszírozza, mely az alacsony és közepes jövedelmű országokban élő embereknek hivatott igazságos és méltányos hozzáférést biztosítani biztonságos és hatásos Covid19-oltóanyagokhoz. A cél az, hogy a COVAX 2021 végéig 2 milliárd adag oltóanyag beszerzését finanszírozza, és ebből legalább 1,3 milliárd adagot az alacsony és közepes jövedelmű országok kapjanak meg.
A ma bejelentett uniós pénzügyi hozzájárulás 300 millió euró összegű támogatásból, továbbá az Európai Fenntartható Fejlődési Alap Plusz által biztosított 200 millió euró összegű garanciából áll majd. Utóbbi az Európai Beruházási Bank által nyújtott hitelhez fog fedezetet nyújtani.

Az EU és a tagállamok közösen a COVAX legnagyobb támogatói közé tartoznak: eddigi vállalásaik együttesen több mint 2,2 milliárd eurót tesznek ki. Ez az összeg magában foglalja a Németország által ma bejelentett 900 millió eurós felajánlást is.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható (angolul).

Iris Properties

Debrecen, Gyolcsos utca

120 m2-es ház kiadó
390 000 Ft

Debrecen, Piac utca

140 m2-es kereskedelmi ingatlan kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Piac utca - Csendes lakás a belvárosban

74 m2-es lakás eladó
33 500 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük