A Bizottság nyitott, fenntartható és határozott uniós kereskedelempolitikát irányoz elő

Európa

Az Európai Bizottság felvázolta a következő évekre vonatkozó kereskedelmi stratégiáját, mely a nyitott stratégiai autonómia modelljét tükrözi. Az EU nyitott arra, hogy hozzájáruljon a gazdasági helyreállításhoz, ezért támogatja a zöld és digitális átalakulást, valamint ismét középpontba helyezi a multilateralizmus megerősítését és a globális kereskedelmi szabályok méltányosságot és fenntarthatóságot célzó reformját. Szükség esetén határozottabban fog fellépni érdekeinek és értékeinek védelmében, és ehhez új eszközöket is igénybe fog venni.
A Bizottság a fenntarthatóságot, korunk egyik legnagyobb kihívását helyezi új kereskedelmi stratégiájának középpontjába. A stratégia arra irányul, hogy támogassa az uniós gazdaság mélyreható átalakulását, klímasemlegességre történő átállását. A dokumentum egy sor kiemelten fontos intézkedést irányoz elő, amelyek erőteljesebb globális kereskedelmi szabályozás kialakítására és az EU gazdasági helyreállításának elősegítésére összpontosítanak.

A stratégia prioritásként kezeli a Kereskedelmi Világszervezet nagyszabású reformját. Ennek keretében a Bizottság globális kötelezettségvállalásokat szorgalmaz a kereskedelem és az éghajlatvédelem terén, új szabályok bevezetését tartja szükségesnek a digitális kereskedelem vonatkozásában, meg kívánja szigorítani a versenytorzulások megakadályozását célzó szabályokat, és a kötelező érvényű vitarendezésre vonatkozó WTO-rendszer helyreállítását javasolja.

Az új stratégia fel fogja számolni a digitális gazdaság működését hátráltató indokolatlan kereskedelmi akadályokat, és hozzá fog járulni az európai zöld megállapodás céljainak megvalósításához. Szövetségi rendszereinek megerősítése révén az EU a jövőben könnyebben tud majd világszintű változást elérni. Ezzel párhuzamosan az EU határozottabban, érdekeinek és értékeinek erőteljesebben érvényt szerezve áll majd ki kereskedelmi megállapodásainak végrehajtása érdekében, és további erőfeszítéseket tesz majd abból a célból, hogy az általa kötött megállapodások ténylegesen biztosítsák a tárgyalások során kialkudott előnyöket az uniós munkavállalók, mezőgazdasági termelők és polgárok számára.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

Iris Properties

Debrecen, Gyolcsos utca

120 m2-es ház kiadó
390 000 Ft

Debrecen, Piac utca

140 m2-es kereskedelmi ingatlan kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Piac utca - Csendes lakás a belvárosban

74 m2-es lakás eladó
33 500 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük