Elkezdődött a regisztráció a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire

Európa

Csütörtökön elkezdődött a regisztráció az augusztus 19. és 21. között tartandó 11. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire – közölte a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett, csökkentett programmal tartják meg a rendezvénysorozatot. A programokon csak korlátozott számú néző vehet részt előzetes regisztrációval. A névre szóló, át nem adható ingyenes jegyeket a www.magyarnapok.ro oldalra kattintva, valamint a főtéri regisztrációs pontnál lehet beszerezni.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a torlódás, valamint az egészségügyi szempontból kockázatos tömeg kialakulását elkerülendő, csak érvényes belépőjeggyel látogassanak el az egyes programokra.

A szigorítások ellensúlyozásaként idén az alkalmi KMN tévé online közvetítéssorozata által azok is részesülhetnek a magyar napok élményéből, akik a korlátozások miatt személyesen nem tudnak részt venni a programokon.

Az idei háromnapos rendezvénysorozat keretében megtartják a szokásos Szent István-napi néptánctalálkozót, a kolozsvári magyar filmnapokat és a Caravanact utazószínházi fesztivált. A főtéri színpadon 19-én operagálát, majd Pál István Szalonna és bandája jubileumi koncertjét, 20-án Bogányi Gergely zongoraestjét, majd az Anyám és más futóbolondok a családban című filmdrámát, 21-én pedig a Kaláka együttes koncertjét és a Tanú című magyar filmszatírát nézheti meg a közönség.