Az Európai Parlament megváltoztatta ülésnaptárát, hogy továbbra is gyakorolhassa alapvető funkcióit

Európa
A politikai csoportok vezetői kedden az ülésnaptár megváltoztatásáról dönöttek, a COVID-19 vírus tejedésének megállítása érdekében hozott intézkedéseket követően 

A koronavírus-betegség terjedése (COVID-19) miatt az Elnökök értekezlete (EP elnöke és a politikai csoportok vezetői) megváltoztatták az EP ülésnaptárát az elkövetkező hetekre a vis major eset miatt. A cél, hogy az Európai Parlament továbbra is gyakorolhassa alapvető funkcióit (jogalkotási és költségvetési jogkör, plenáris ülések és az intézmény irányítószerveinek megbeszélései) oly módon, hogy ugyanakkor megfeleljen a képviselők és az adminisztrációs dolgozók, valamint a közegészség védelmének is.

A jóváhagyott változások

Az áprilisi ülés, melynek eredeti dátuma március 30 (hétfő) – április 2 (csütörtök) lett volna Strasbourgban, április 1 (szerda) délután és április 2 (csütörtök) reggel között Brüsszelben zajlik majd. 

Minden, március 16-val kezdődő tevékenységet elhalaszt vagy töröl az Európai Parlament. A március 23-val kezdődő hét tevékenységei nem változnak.