A Római Magyar Akadémián is látható lesz Rényi Katalin 21 gramm című kiállítása

Európa

Szentendre után május 3-tól a Római Magyar Akadémián láthatja a közönség Rényi Katalin Munkácsy Mihály-díjas grafikus, festő 21 gramm című kiállítását, amelynek középpontjában az emberi lélek áll.

A Római Magyar Akadémia közlése szerint a római közönség az akadémia első emeleti díszfolyosóján és dísztermeiben tekintheti meg a festőművész munkáit péntektől. A május 30-ig látható kiállításon a művek tárgya minden esetben a lélek vagy a lélekhez kapcsolódó transzcendens esemény, esetenként misztérium. “Kivétel nélkül olyasmi, ami túl van vagy legalábbis túlmutat az anyagi világon”- írják.

A festőművész 21 gramm című tárlatát a közönség tavaly októbertől idén február közepéig láthatta a szentendrei MűvészetMalomban, ahol a hagyományos táblaképek mellett különleges objekteket és óriási méretű képtekercseket is bemutattak. A kollekciót az életmű egészéből állította össze Muladi Brigitta kurátor.

Rómában a megnyitót követően Bartók-darabokat hallhat a közönség a római AIMART Nemzetközi Zeneakadémia tanítványainak jóvoltából.

A kiállítás kurátora Baska Barbara. A tárlat Róma után Párizsban, Moszkvában, Bécsben, Berlinben majd Brüsszelben lesz látható.