Négymillió forintot kapnak debreceni gyógyszerészhallgatók egy ismeretterjesztő filmsorozat elkészítésére

Egyetem

A gyógyszerészi pálya szépségeit bemutató filmsorozat elkészítésére nyert támogatást a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának csapata a Richter Anna Díj jóvoltából. A 10 + 1 részes ismeretterjesztő alkotás a tervek szerint nagyjából egy év múlva kerülhet fel a legnagyobb internetes videómegosztóra.
A gyógyszerész hivatás napjainkban hiányszakma, a középiskolás diákok közül csak kevesen jelölik meg első helyen a felvételi eljárás során a Gyógyszerésztudományi Kart, pedig a jól képzett gyógyszerészek fontos résztvevői egy sikeres társadalomnak – emelte ki a hirek.unideb.hu-nak Bácskay Ildikó a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (DE GYTK) dékánja annak kapcsán, hogy a kar végzős hallgatóiból – Frei Grétából, Deák Rékából – és mentortanárukból, Bácskay Ildikóból álló alakulat elnyerte a Richter Annáról elnevezett díj négymillió forintos támogatását.

A csapat tagjai a probléma legfőbb okát abban látják, hogy a fiatalok alig ismerik a gyógyszerészetben rejlő lehetőségeket, mivel az egyetemi képzés szerintük nem rendelkezik komplex bemutatkozó anyaggal. Ezért úgy gondolják, hogy hasznos lesz, ha készítenek egy videósorozatot a leendő egyetemisták tájékoztatására.