Átvették diplomáikat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának hallgatói

Átvették diplomáikat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának hallgatói

Egyetem

Negyvennyolc hallgató vehette át diplomáját a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) pénteki oklevélátadó ünnepségén.

A nappali tagozatos mesterképzésen negyvenen, ötéves osztatlan képzésben hárman, a levelezős mesterképzésen pedig öten feleltek meg a követelményeknek. Frissen diplomázott okleveles tanárok, biológusok, biomérnökök, biotechnológusok, geográfusok, hidrobiológusok, vegyészek és vegyészmérnökök repítették a magasba sapkáikat – írja a hirek.unideb.hu.

A TTK dékánja, Kun Ferenc köszöntőjében elmondta, a kar idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. 1949-ben történt alapítását követően a TTK képzési programjának gerincét még a tanárszakok jelentették. A kar kitartó munkájának és előre tekintő, bölcs döntéseinek köszönhetően a TTK mára a kutatás, fejlesztés és innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt.

A karon folyó színvonalas munkát kiválóan jelzi, hogy a kar öt szervezeti egysége kapta meg az MTA Kiváló Kutatóhely címet, és jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat tíz kutatócsoportja, valamint öt Lendület-, és két Élvonal kutatócsoport működik a TTK-n. A dékán azt is elmondta a kar képzési kínálatát az ipar és a tudomány fejlődését követve folyamatosan bővítik.

Így köszöntötték az új külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen