Végzős hallgatóit ünnepelte az Informatikai Kar a Debreceni Egyetemen

Végzős hallgatóit ünnepelte az Informatikai Kar a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Frissen végzett informatikai szakemberek kapták meg diplomájukat az Informatikai Kar oklevélátadó ünnepségén. A Debreceni Egyetem Díszudvarán tartott ceremónián mintegy kétszáz, nappali és levelező tagozaton végzett hallgató kapta meg a diplomáját.

Téli diplomaosztó ünnepségen köszöntötték pénteken a végzős hallgatókat a Debreceni Egyetem, valamint az Informatikai Kar vezetői. Hajdu András dékán beszédében kiemelte: a végzősök a diplomájuknak és tudásuknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy szakértelmükkel az élet minden területén megállják a helyüket.

“A megszerzett informatikai tudás, a szakterületre irányuló kiemelt figyelem és az elvárások miatt a most végzett szakemberek felelőssége óriási, mivel az informatikára több más terület is igényt tart. Az informatika interdiszciplináris jelentősége hatalmas távlatokat nyit arra, hogy más szakterületekbe is bepillantást nyerhessenek a fiatal szakemberek.

A mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően az informatika folyamatos változásokon megy át, a mélytanulás, a gépi tanulás, a robotika és a neurális hálózatok terén elért eredmények hatalmas hatást gyakorolnak a technológiára és a társadalom minden területére. Mindez megkerülhetetlen innovációkat kínál az egészségügyben, a közlekedésben, az üzleti folyamatokban, a környezetvédelemben.

Az adatvédelem, az adathasználat és az etikai kérdések is egyre nagyobb szerepet kapnak, az intelligens rendszerek használata új kihívásokkal, felelősséggel jár, az informatikusoknak ezért részt kell venniük a társadalmi párbeszédekben. Az Informatikai Kar lépést tart a változásokkal, és arra törekszik, hogy a hallgatók naprakész tudást kapjanak, korszerű infrastruktúrával, tananyagokkal segítse a leendő szakemberek fejlődését” – hangsúlyozta a kari vezető.

Nappali tagozaton 160, levelező tagozaton pedig 24 hallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át diplomáját gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, business informatik engineer, computer scientist, computer science engineer, informatika tanár-matematika tanár, angol-magyar informatikai szakfordító képzésekben.

Az ünnepség visszanézhető itt:

Bölcsészeket avattak a debreceni BTK-n