Demonstrátorokat keres a BGE

Demonstrátorokat keres a BGE

Egyetem

Demonstrátori feladatok ellátására keres hallgatókat a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a 2023/2024-es tanév tavaszi félévre, a KVIK – Pályázati kiírás keretében.

A demonstrátor hallgatók az akadémiai terület – tanszékek, más szervezeti egységek – munkájának szakmai és adminisztratív támogatását látják el. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik az adott területtel kapcsolatban kiemelkedő érdeklődéssel és tudással rendelkeznek és a tanulmányaik változatlan színvonalon való folytatása mellett tudják vállalni a demonstrátori feladatok ellátását is. A demonstrátorok a munkájukat a Kar egy mentorának támogatásával végzik, aki segíti a hallgatókat a szervezeti életben való eligazodásban és koordinálja a szakmai feladataikat.

A demonstrátorként dolgozó hallgatók egy igazi alkotóműhely tagjaivá válhatnak, sok segítséget kaphatnak szakmai ismereteik elmélyítéséhez, illetve üzleti életpályájuk megkezdéséhez.

A demonstrátorokkal kapcsolatos egyetemi szabályozást a Budapesti Gazdasági Egyetem Hallgatói Követelményrendszerének 117.§ szakasza (továbbiakban: HKR) tartalmazza.

Demonstrátor az a hallgató lehet, aki

  • alap- vagy mesterképzésben, nappali vagy levelező munkarendű, illetőleg duális képzési formában résztvevő hallgató és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a Budapesti Gazdasági Egyetemmel a pályázat benyújtásakor, valamint a demonstrátori foglalkoztatás időtartama alatt,
  • a pályázó nem áll fegyelmi, büntető eljárás alatt.

Demonstrátor foglalkoztatása:

Foglalkoztatás időtartama: 2024. február 5. – 2024. június 30.

A HKR-ben foglaltaknak megfelelően a demonstrátorok díjazása óradíj alapján kerül megállapításra, melynek mértéke legalább a minimálbér egy órára jutó összege. A bér egységesen bruttó 1874 Ft/óra, hat hónapot követően a bér bruttó 1900 Ft/óra összegre emelkedik. 25 éves korig az óradíj adó- és járulékmentes, 25 év felett 15% személyi jövedelemadó kerül levonásra.

Nappali munkarendű hallgató esetében:

A demonstrátor foglalkoztatása az Egyetemmel szerződéses jogviszonyban álló Iskolaszövetkezeten keresztül, a Szövetkezeti törvény irányadó szabályai alapján valósul meg.

A demonstrátorok kötelesek jelenléti ívet vezetni az erre a célra szolgáló egyetemi portálon. Az elszámolás (óradíj) a fogadó szervezeti egység vezetője vagy a demonstrátor mentora által jóváhagyott jelenléti ív alapján történik. A bérkifizetés napja legkésőbb minden hónap 5. munkanapja.

Levelező munkarendű hallgató esetében:

A demonstrátorral az Egyetem megbízási szerződést köt, a szakmai teljesítésigazolás és kifizetés havonta történik, teljesítésigazoló a fogadó szervezeti egység vezetője.

A demonstrátori pályázat kötelező tartalmi elemei:

1.     Pályázati űrlap tartalma:

1.1.    pályázó adatai: név, Neptun-kód, szak, email cím, munkarend

1.2.   nyelvtudás,

1.3.   fényképes szakmai önéletrajz, amelyben ki kell térni a pályázó eddigi szakmai eredményeire (pl. tanulmányi verseny, kutatási/tudományos tevékenység; korábbi demonstrátori tevékenység stb.),

1.4.   az utolsó aktív félév összesített korrigált kreditindexe,

1.5.   a pályázni kívánt szervezeti egység [és feladat] megnevezése,

1.6.   nyilatkozat az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás elfogadásáról (nappali munkarendű pályázó esetén).

2.    motivációs levél, melyben a hallgató a pályázott tanszékre/területre történő bekapcsolódás lehetőségét, elképzeléseit mutatja be,

3.    a fogadó szervezeti egység javaslata, szakmai előmenetel igazolása.

A demonstrátort fogadó szervezeti egység, mentor és a munkavégzés időtartama: