Debreceni Egyetem zeneművészeti karának Bárdos Lajos Leánykara

Nagydíjat nyert a Debreceni Egyetem leánykara Görögországban

Egyetem Kultúra

Tizennyolc együttest megelőzve, kategóriájának győzteseként nyerte meg a paráliai XI. Music and Sea nemzetközi kórusversenyt a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának Bárdos Lajos Leánykara – közölte az egyetem sajtóközpontja.

Mint írták, a debreceni zeneművészeti kar leánykara szeptember 18. és 23. között vett részt a nemzetközi kórusversenyen. A görögországi megmérettetésre tizenkilenc együttes, köztük bolgár, cseh, észt, litván, macedón, moldáv, román, szerb, szlovák és magyar énekkarok neveztek hat kategóriában.

A DE két csapata, a leánykar mellett a szolfézs-zeneelmélet, karvezetés tanszék énekegyüttese is az első helyen végzett kategóriájában, ezzel kvalifikálta magát a nagydíjas versenyre.

A nagydíjért a többi kategóriagyőztessel – a kecskeméti Aurin Leánykarral, a macedón Mirche Acev Akadémiai Vegyeskarral, a szerb Stars nőikarral, valamint az észt közmédia vegyeskarával – mérték össze tudásukat a Debreceni Egyetem hallgatói, akik az összes együttest maguk mögé utasították, kiérdemelve a legjobbnak járó elismerést – közölte az egyetem.

Fotó: unideb.hu