Gyermekklinika Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

“Jótékonysági vadászatból” kalapoztak össze egymillió forint értékű műszert a debreceni Gyermekklinikának

Egyetem

Vér- és infúzió melegítőt, illetve kézi pulzoximétert (EKG-val) szerzett be a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. adományából. Az összesen mintegy egymillió forint értékű berendezéseket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán használják. Az adományt jelképesen kedden adták át az intézményben.

A Gyermekgyógyászati Klinikán működő 18 szakterület folyamatos modernizációja jelentős műszerigényt jelent. A központi fejlesztések mellett a magánszemélyek, szervezetek, cégek által az alapítványnak felajánlott pénzből számos új eszközt szereztünk már be. A támogatások segítenek abban, hogy a műszerfejlesztésekben lépést tudjunk tartani a megnövekedett igényekkel – emelte ki a keddi átadóünnepségen Szabó Tamás, A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Az alapítványnak felajánlott támogatással az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. második alkalommal segíti a gyermekklinika gyógyító tevékenységét. Idén mintegy egymillió forintot adományoztak az intézménynek a jótékonysági vadászaton összegyűlt pénzből. Az eseményt tíz éve rendezték meg először. A vadászatot 2019 óta minden megyében megtartják december 27-én. A tavalyi eseményen összesen 46 és fél millió forint gyűlt össze, amelyből 21 hazai egészségügyi intézmény gyermekellátását támogatják.

Idén harmincnyolc helyszínen mintegy ezer vadász vett részt az országos jótékonysági eseményen és kétszáz szervezet támogatta a kezdeményezést. A 10 év alatt 170 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyből 23 intézmény kapott támogatást és 286 korszerű eszközt vásároltunk. Büszke vagyok a magyar vadásztársadalomra, amely a társadalmi felelősségvállalás élén jár. Remélem, hogy jövőre is visszatérünk és még több pénzzel tudjuk támogatni a gyermekek gyógyítását

hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak felajánlott mintegy egymillió forintos támogatásából vér- és infúzió melegítőt, illetve kézi pulzoximétert (EKG-val) szereztek be a Gyermekgyógyászati Klinikának. Az életmentő eszközök kritikus állapotban lévő gyerekek észlelését és gyógyítását segítik.

Mi ez a szervezet?

A 2019-ben alapított Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Közhasznú Nonprofit Kft., amelynek védnöki nyilatkozatát a Karmelita kolostorban írták alá, az elmúlt években nagyon rákapcsolt, hogy javítson a hobbivadászat társadalmi megítélésén, és természetesen azért, hogy szalonképes alkalmakat biztosítson a fizetőképes érdeklődők számára a sörétes puskák használatához – foglalta össze a 24.hu.

Az OJV Kft. létrehozása mögött az az ötlet húzódik, hogy a vadászatot nemes társadalmi céllal kapcsolják össze: a cég a vadászatok bevételeiből rendszeresen adományoz milliós pénzösszegeket gyermekgyógyászati célokra, a jótékonykodásról pedig igyekeznek minél több helyen hírt adni a sajtóban, ami a cég által felkért ismert emberek, az úgynevezett „márkanagykövetek” feladata. A cég feletti védnökséget a kormányzat közismerten szenvedélyes vadászai, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kovács Zoltán kommunikációs és Zambó Péter agrárminisztériumi államtitkár látják el.

A kft. honlapja szerint a 2022-es rendezvény után az 50 ezer forintos részvételi díjakból és az összegyűjtött adományokból „hiánypótló orvosi eszközöket” vásárotnak a megyék egy-egy kiválasztott kórháza számára.