Food Day 2023 Debreceni Egyetem

Food Day 2023 a Debreceni Egyetemen: 24 nemzet ételeit kóstolhatták meg

Egyetem

Minden eddiginél több, 24 nemzet ételeit kóstolhatták meg a 2023-as Food Day-en. A Debreceni Egyetem külföldi hallgatói közössége 16. alkalommal rendezte meg a gasztrofesztivált, amely idén is jótékonysági célt szolgál.
A Debreceni Egyetem a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény a külföldi hallgatók körében a mintegy 130 országból érkező több mint hétezer fős nemzetközi közösségével – emlékeztetett közleményében az intézmény.

Az International Food Day a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatókat tömörítő hallgatói részönkormányzat, az International Student Union (ISU) legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye, amelyen tradicionális ételeiken keresztül mutatkoznak be a nemzetek minden évben a Debreceni Egyetem előtti téren. A gasztrofesztiválon Afrika, Ázsia és a tengerentúli nemzetek ízeit, ételkülönlegességeit kóstolhatják meg a kilátogatók.

Az idei Food Day-en az algír, a bangladesi, brazíl, kínai, egyiptomi, ghánai, iraki, izraeli, jordániai, kazah, kenyai, koszovói, laoszi/thai, marokkói, mexikói, nigériai, pakisztán, palesztín, filippínó, sri lankai, üzbég és vietnámi konyha tradicionális különlegességeit kóstolhatták meg. A programot a külföldi hallgatói zenekarok koncertjei színesítették.

Ismét megrendezték a Food Day-t a Debreceni Egyetemen

A gasztronómiai rendezvény egyben jótékonysági összefogás is, a hallgatói közösség minden évben a kóstolójegyekből befolyt összeg egy részét jótékonysági célra ajánlja fel.

Az ISU több éve támogatja így a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, amely idén egy HEPA-filterrel ellátott szűrővel rendelkező kórterem kialakítására szeretné fordítani a felajánlást. A speciális betegszoba a súlyosan myeloszupprimált, főleg akut mieloid leukémiában szenvedő gyermekek ellátását támogatná. Az alapítvány emellett egy, a diagnosztikai munkát segítő PCR-gép beszerzését is tervezi.

Fotó: unideb.hu