Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen is leállítottak néhány beruházást, de fagyoskodni nem kell majd az épületekben

Egyetem

Megtartotta a tanév első ülését a Debreceni Egyetem Szenátusa – derül ki a hirek.unideb.hu beszámolójából.

Az intézményt érintő gazdasági intézkedésekről szólva Bács Zoltán kancellár arról beszélt, hogy

bár néhány egyetemi beruházást leállítottak, az intézmény vizsgálja a lehetőséget, hogy más forrásokból, akár hosszabb idő alatt, de megvalósítsa a tervezett fejlesztéseket.

A kancellár kitért rá, hogy az egyetem

biztosítani fogja épületeiben a rendes működéshez szükséges hőmérsékletet, és az őszi félév időbeosztásában sem kell rendkívüli módosítást eszközölni, mivel a jelenlegi keretek igazodnak az eltérő kari sajátosságokhoz.

Az ülésen Bács Zoltán beszámolt az egyetem részvételével működő gazdasági társaságok 2021. évi működéséről, valamint javaslatot tett a Főnix Cívis Kft. megvásárlására. A cég hosszú évek óta végez betegszállítást, illetve sürgősségi vér-, vizsgálati anyagok szállítását a Debreceni Egyetem Klinikai Központja részére, amelyet mostantól a korábban kiszervezett szolgáltatásokhoz hasonlóan az egyetem saját tulajdonú szervezetben működtet tovább. A cég feladatok ellátásához megfelelő személyi feltételekkel, korszerű eszközparkkal és jól működő know-how-val rendelkezik. Az előterjesztést ellenszavazat nélkül támogatta a testület.