Európai Sporthét a Debreceni Egyetemen is

Egyetem

Idén is bekapcsolódhatnak a debreceni egyetemi polgárok a #BeActive eseményeibe. Az Európai Unió legnagyobb szabadidősport-programja szeptember 23-án, pénteken kezdődik. Hallgatók, oktatók, dolgozók is nevezhetnek, kilenc sportágban.

#BeActive mottóval hirdette meg az Európai Sporthetet az Európai Bizottság, a kezdeményezéssel az egész kontinensen népszerűsítik a sportot és a testmozgást. Cél, hogy az egész Európára kiterjedő kampányban egy héten keresztül minél többet mozogjanak, és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljenek.

Az egyhetes programsorozat kiemelt fókusztémák – az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Ezen témákhoz kapcsolódva több ezer esemény zajlik szerte Európában a sporthét napjain – írja honlapján a Debreceni Egyetem.

Idén szeptember 23-a és 30-a között tartják az Európai Sporthetet. Nevezni mix röplabdában, sakkban, kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, 3×3 kosárlabdában, okos futásban és teniszben lehet.

Bővebb információk a www.facebook.com/unidebsport oldalon.