Debreceni elsőévesek! Már csak pár napig lehet jelentkezni a kollégiumi helyekre

Egyetem

A felvételi után itt a kolivadászat ideje. Augusztus 5-ig adhatják be kollégiumi jelentkezésüket a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói. Az intézmény Debrecenben, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon összesen 15 kollégiumban 1277 férőhelyet biztosít a gólyáknak.
A Debreceni Egyetemre (DE) 2022-ben felvett hallgatók létszáma az általános eljárást követően, a pótfelvételivel és a határon túli felvételivel, valamint az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt szeptemberre várhatóan eléri a tízezret.

A DE hallgatói összesen több, mint ötezer kollégiumi férőhely közül választhatnak ebben az évben is. Debrecenben tizenkét kollégiumban 4699, Hajdúböszörményben 210, Nyíregyházán 288, a Szolnok Campuson pedig 264 hallgató találhat magának szállást.

A DE kollégiumaiban az alapvető szolgáltatások mellett szélessávú internet, konditerem, tornaszoba, klub- és TV-terem áll a kollégisták rendelkezésére, amelyeket ingyenesen vagy kedvezményes áron vehetnek igénybe. Van, ahol uszoda, illetve bowling-terem is van az épületben.

Az elsőéves hallgatóknak a rendszeres szociális ösztöndíjat a kollégiumi felvételivel közös eljárásban, most kell igényelniük. A kollégiumi felvételi-, illetve a rendszeres szociális ösztöndíjas eljárásban benyújtandó szociális igazolásokról ugyancsak a Kollégiumi Felvételi és Szociális Ügyek menüpontban, a Kitöltési útmutató almenüjében tájékozódhatnak a pályázók.

A DE kollégiumi térítési díjai évek óta változatlanok, azonban az új tanévben emelkednek az árak. Az elsőévesek által pályázható kollégiumokban idén 18 ezer forinttól juthatnak férőhelyhez a hallgatók.

További részletek az unideb.hu-n.