Porcsin Levente

Hegyikerékpárban és aerobicban is legyőzhetetlenek voltak a Debreceni Egyetem versenyzői

Egyetem

Két aranyérmet szereztek a Debreceni Egyetem sportolói az elmúlt napok MEFOB viadalain. Porcsin Levente hegyikerékpárban, míg az aerobik csapat dance aerobik kategóriában nyert egyetemi bajnoki címet. Hosszú kihagyás után rendezték meg újra a hegyikerékpárosok egyetemi versenyét vasárnap a Zselicben, a festői szépségű Ropolypusztán. A szakág hazánkban is egyre népszerűbb, amiben meghatározó szerepe van Vas Kata Blankának, aki a tokiói nyári olimpián negyedik lett a hölgyek egyéni viadalában. A mountain bike visszatérését a hazai egyetemi versenyrendszerbe így nem is időzíthették volna jobban a szervezők.

A 33 kilométer hosszú, összesen 800 méter szintemelkedést magában foglaló nehéz nyomvonalú pályán lebonyolított versenyen hét felsőoktatási intézmény képviseltette magát. A bringásoknak nem csak egymással kellett megküzdeniük, hanem a mély, sáros pályával is. Az előző napok esőzései miatt ugyanis sokszor csak kerékpárjukat a vállukra véve tudtak haladni a résztvevők.

1 óra 40 perces időeredményével nemcsak saját kategóriáját nyerte meg Porcsin Levente, a Debreceni Egyetem oktatója, hanem a teljes mezőnyt maga mögé utasította. Az Állam- és Jogtudományi Kar oktatója és PhD hallgatója 6 perces előnnyel ért célba az emberpróbáló viadalon.

A hegyikerékpár mellett aerobikban is termett babér az elmúlt napokban a debreceni egyetemistáknak. Piliscsabán rendezték meg a sportág MEFOB-ját, amelyen négy kategóriában hirdettek győztest. A Debreceni Egyetem Magyar Anna-Ökrös Janka-Ötvös Panna Éva-Szász Nóra-Szőllősi Panna összeállítású ötöse megvédte címét a dance aerobik kategóriában. A lányok értékesebb gyakorlatukkal előzték meg a Pécsi Tudományegyetemet.

unideb.hu

Fotó: Bak Ferenc