Elismerést kapott a kiváló debreceni atléta

Egyetem

A Debreceni Egyetem és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola közösen köszöntötte a kiváló szezont záró Kozák Lucát, valamint edzőjét, Suba Lászlót kedden a Gyulai István Atlétikai Stadionban.
Az elmúlt évben a Magyar Atlétikai Szövetség által az év legjobb U23-as atlétájának megválasztott másodéves kémia szakos hallgató, Kozák Luca idén több hazai- és világeseményen is képviselte a DSC-SI és a Debreceni Egyetem színeit.

Tagja volt a belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatnak, majd erős mezőnyben, egyéni csúcsán két századmásodpercet javítva (13.18) nyert 100 méter gátfutásban a Budapest Openen. Júliusban a lengyelországi U23-as kontinensviadalon ugyanebben a számban 13.06-os idővel végzett a harmadik helyen, sajnos a megengedettnél nagyobb hátszél miatt ez az idő nem volt hitelesíthető új korosztályos- és egyéni csúcsként.

A Debreceni Egyetem és a Sportcentrum-Sportiskola kiválósága a Nemzetközi Atlétikai Szövetség meghívására részt vehetett az augusztusi londoni felnőtt vb-n, ahol előfutamában centikkel maradt le a továbbjutást jelentő negyedik helyről. Néhány nappal később pedig már az egyetemisták és főiskolások világjátékán állhatott dobogóra a 100 méter gát fináléja után, hiszen harmadikként ért célba a tajvani Universiadén. Hazatérve a Szuperliga Döntőn nyert ugyanebben a számban, és tagja volt a csapatbajnokságon aranyérmes, ezzel címvédő DSC-SI- NYSC közös formációnak.

unideb.hu