Pedagógusnapi elismerések

Egyetem

A Debreceni Egyetem több tanára is magas rangú állami elismerésben részesült pedagógusnap alkalmából.

A kitüntetéseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Pesti Vigadóban június 7-én rendezett ünnepségen Budapesten.

A miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: a pedagógusok munkája nem helyi, hanem országos ügy, része az emberi erőforrás megteremtésének és megújításának, amely nélkül egyetlen ország sem lehet sikeres. „A pedagógusnap kifejezi azt, hogy vannak olyan értékek, amelyek iránt együtt vagyunk elkötelezettek és azt szeretnénk, hogy ezek az értékek az életünk részévé váljanak”- tette hozzá.

Balog Zoltán kiemelte: az oktatásnak és nevelésnek folyamatosan meg kell újulnia és alkalmazkodnia kell az új körülményekhez. „Csak akkor rendezhetjük újra a köznevelés rendszerét, ha meg tudunk egyezni a célban: a gyermek mindenek felett”.

Kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként Eötvös József-díjat vehetett át Antus Sándor, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar professor emeritusa. Kiemelkedő hatású oktatási–nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Erdődi Ferenc, az Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára. A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkájáért, illetve iskolateremtő, nemzetközi szinten is elismert tevékenységéért Szent-Györgyi Albert-díjjal jutalmazták Nagy Ágnest, a Természettudományi és Technológiai Kar egyetemi tanárát.

unideb.hu