Elköszöntek a cserediákoktól

Egyetem

30 ország 120 cserediákját búcsúztatta hangulatos vacsorán a tavaszi szemeszter végeztével a Debreceni Egyetem.

A DEHÖK Külügyi Bizottsága és az egyetem Nemzetközi Irodája minden félévben törekszik arra, hogy a Debreceni Egyetemet választó diákok – tanulmányaik mellett – minél alaposabban megismerjék a magyar kultúrát, így az ízletes ételeket, a néptáncot, a népzenét, hagyományainkat és más értékeinket is. Ennek szellemében a hallgatók érkezésekor hangulatos „magyaros” vendégfogadásban részesülnek, és ugyanígy búcsúznak Debrecentől.

Május 20-án a Főépület Aulájában ért véget az a félév, amelyet a külföldről érkezett 120 hallgató a Debreceni Egyetemen töltött. Többségük Európából, de sokan Brazíliából, Mexikóból, Nigériából, Dél-Koreából, de még Pakisztánból is jöttek, hogy Magyarországon gyarapítsák tudásukat.

A búcsúvacsorán a Nemzetközi Iroda részéről Gara Péter erasmus koordinátor, míg a DEHÖK Külügyi Bizottsága képviseletében Erdei Regina elnök mondott köszöntőt.

– Sikeres, ugyanakkor mozgalmas félévet tudhatunk a hátunk mögött. Célunk nem változott az elmúlt évek során: a tanulmányok mellett közelebb hozni egymáshoz a helyi és a nemzetközi közösséget az egyetemen – fogalmazott Erdei Regina.

A záró vacsorán a félév emlékeinek felidézése mellett palóclevest és stíriai metéltet szolgáltak fel. A hallgatók megválasztották a magyarul legjobban beszélő, a legkedvesebb és a leghumorosabb diákot, valamint a Mr & Mrs Erasmust. A magyar nyelvet egy olasz fiú sajátította el a legjobban, a féléves kurzus álompárja pedig egy belga fiatalember és egy török lány lett.

Az Erasmus-sal érkező hallgatók következő csoportja szeptemberben kezdi meg féléves tanulmányait a Debreceni Egyetemen.
unideb.hu