Tehetséges debreceni egyetemistát díjaztak

Egyetem

Különdíjat és PREZI díjat vehetett át a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pályázatán Molnár József Dénes, az egyetem végzős gyógyszerészhallgatója.

Az idei év frissen felfedezett tehetségeit, köztük Molnár József Dénest, a Debreceni Egyetem végzős gyógyszerészhallgatóját március 19-én, szombaton a Kárpát-medencei Tehetségnapon köszöntötték a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

A debreceni díjazott aktív tagja az egyetem Tehetséggondozó Programjának. Évek óta rendszeres résztvevője, előadója a Tudományos Diákköri Konferenciáknak, publikációi jelentek meg szakmai kiadványokban és bemutatkozott a Kutatók éjszakáján is. Különdíját a „Gyógyszeres terápiák optimalizálása” című pályázatával érdemelte ki.

– Véleményem szerint a gyógyszeres terápiáknak egyénre szabott módon, és nem előre meghatározott sémák szerint kellene megvalósulniuk. Célom egy olyan látásmód közvetítése, amelyben a betegek, orvosok, gyógyszerészek közösen alakítják ki a legmegfelelőbb terápiát egy-egy betegség legyőzésére – mondta a fiatal gyógyszerészhallgató.

A pályázat kiírói prezis bemutatkozást is kértek, melyben elsősorban a bemutatkozás eredetiségét, a mondanivaló és a megjelenítés összhangját, az alkalmazott kreatív megoldásokat vizsgálták. Molnár József Dénes díjnyertes PREZI-jét itt lehet megtekinteni.

Az Országos Tehetségnapot 2009 óta minden évben Bartók Béla születésnapja, a magyar tehetség napja alkalmából rendezi meg a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.