DEAC: a hétvége mérkőzései

Egyetem

A DEAC férfi kosárlabdázói és női futsalosai hazai pályán játszanak a hétvégén, a női kosárlabda csapat Szolnokra, a férfi futsalosok Szegedre utaznak.

A másodosztályú kosárlabda bajnokság tizennegyedik fordulójában újra itthon szerepel a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. A vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésen a Vásárhelyi Kosársulit fogadják az Oláh Gábor utcai csarnokban.

A DEAC elképesztő formában kezdte a 2016-os esztendőt, mind a négy eddigi találkozóját megnyerte, ellenfeleit átlagosan több mint negyven ponttal sikerült legyőznie. A Hódmezővásárhely mindeközben csak árnyéka önmagának, a tavalyi alapszakasz-győzelme után az idei kiírásban azért is keményen meg kell küzdenie, hogy a felsőházba kerülhessen. Rendkívül kétarcú csapat benyomását keltik eddig a csongrádiak, szinte bárkivel képesek szoros mérkőzést játszani, legyen az kiesőjelölt vagy bajnokesélyes.

– Nehéz találkozóra számítok, hiszen nagyon kellemetlen stílusú ellenfél a Vásárhely. Idén egyszer már megtréfáltak bennünket, úgyhogy mindenképp szeretnénk nekik visszavágni – nyilatkozta a debreceniek rutinos centere, Takács Dániel.

Az előzetesen a Keleti csoport megnyerésére is esélyesnek tartott Hódmezővásárhely jelenleg egy győzelemre van a legjobb négybe jutástól, míg a DEAC ugyanilyen távolságban van a listavezetőtől.

– Csalóka a tabellán elfoglalt pozíciójuk, hiszen szinte minden poszton van egy olyan játékosuk, aki képes eldönteni egy-egy mérkőzést. Alaposan felkészülünk belőlük, tanultunk a hibáinkból, és ha a mostanában ránk jellemző játékot tudjuk nyújtani, akkor szerintem nem lesz probléma – összegezte Takács Dániel.

A DEAC női kosárlabdázói idegenben szerepelnek ezen a hétvégén, a másodosztályú bajnokság 16. fordulójában. Február 6-án, szombaton 16 órától a Szolnoki MÁV SE otthonában küzdenek a pontokért.

A DEAC női futsal csapata a Szekszárdi UFC-t fogadja február első hétvégéjén, a bajnoki mérkőzés 7-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában.

A DEAC Futsal Club idegenben szerepel a férfi NBll-es bajnokság következő fordulójában. Február 8-án, hétfőn 19 órakor az SZTE EHÖK SE vendégeként lépnek pályára a szegedi városi sportcsarnokban.