Elindult a keresztféléves felvételi

Egyetem

Minden eddiginél több mesterszakon indít keresztféléves képzést a Debreceni Egyetem 2016 februárjában. November 15-ig lehet jelentkezni.

A jövő év elején induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel vagy 2016 januárjában szerzik meg azt. A Debreceni Egyetem a tavalyihoz hasonlóan 7 karon, de az elmúlt évhez képest (26 szak) jóval több, összesen 31 mesterszakot hirdetett meg keresztféléves képzésben nappali és levelező tagozaton.

– Évről-évre 3-400 hallgatót tudunk felvenni a keresztféléves képzéseinkre, idén is hasonló jelentkezési arányra számítunk. A legnépszerűbb képzési területek között sem várunk túl nagy változást, hiszen évek óta a gazdaságtudományok állnak az élen, de sokan választják a mezőgazdaság-, a műszaki-, és a természettudományi képzéseinket is – tájékoztatott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A felvételizők kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket és fizethetik be az eljárási díjat november 15-én éjfélig. Az e-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot november 23-ig kell hitelesíttetni az ügyfélkapun keresztül, vagy postázni az e-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott és aláírt példányát az Oktatási Hivatal címére: 1443 Budapest, Pf. 220.

A jelentkezéshez csatolni kell valamennyi szükséges dokumentummásolatot. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor azt legkésőbb január 6-ig lehet pótolni. A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait várhatóan január 20-án hirdetik ki.

A Debreceni Egyetem 2016 februárjában induló keresztféléves képzéseit ide kattintva megtekintheti.