Tízéves a debreceni népegészségügyi kar

Egyetem

A hatékonyabb egészségmegőrzés át kell hassa az élet minden területét – mondta Debrecen volt polgármestere pénteken Debrecenben.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora kiemelte: az egyetem fókuszált területe az egészségipar, amelynek minden területén jelen van a népegészségügy. Példaként említett egy 2,4 milliárd eurós európai uniós, a DE részvételével is zajló egészségfejlesztési programot, amelynek “nincs olyan fejezete, ami nélkülözné a népegészségügyi kar diszciplináit”.

Balázs Margit, a DE népegészségügyi karának dékánja elmondta: a tíz évvel ezelőtt Magyarországon egyedülállóként megalakult szervezet ma nemzetközileg is versenyképes képzési és továbbképzési programmal rendelkezik.

Eddig több mint ezer hallgató vehette át népegészségügyi diplomáját Debrecenben, a jelenlegi tanévben 900 hallgatójuk van.

Ádány Róza alapító dékán az ünnepségen felidézte a karalapítás körülményeit, majd Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója Az egészségpolitika és egészségügyi ellátó rendszerek előtt álló kihívások címmel tartott előadást.