Évről évre ízletes újdonságok

Egyetem

Különleges sajtokat kínált a közönségnek a Campus Fesztiválon a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar.

Első alkalommal jelent meg élelmiszer-ipari újdonságokkal a Campus Fesztiválon a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, melynek innovatív termékeivel ezentúl minden évben találkozhatunk a nyári debreceni fesztiválon.

– Élelmiszer-technológiai fejlesztő műhelyt alapítottunk, melynek célja, hogy az élelmiszermérnök szakos hallgatók termékeket fejlesszenek ki, amelyeket minden évben a Campus fesztiválon szeretnénk először bemutatni a közönségnek. Célunk, hogy az egyetemisták a saját maguk által megtermelt vagy otthonról hozott alapanyagokat dolgozzák fel. Ezt a célkitűzésünket támogatja az idén az agrár campuson elindult hallgatói közösségi kert program is – tájékoztatott Komlósi István, a kar dékánja.

Az első alkalommal nem mindennapi sajtokkal ismertették meg a fesztiválozó közönséget, nagy sikert aratott a levendulás és az édes, köményes sajt, valamint a hortobágyi gyógyfüves sajtkülönlegesség, de készítettek már a hallgatók sztíviás joghurtot is.

Az innovatív termékek a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán található I-Boltban is megkóstolhatók.