Kiskalmár Éva

Belgiumban dolgozik idősgondozóként az egykori magyar tévés legenda, Kiskalmár Éva

Bulvár

Kiskalmár Éva 1978-tól 10 éven át dolgozott a Magyar Televízió bemondójaként, ma már Belgiumban él, ahol lelkileg és fizikailag is megterhelő munkát végez.

A 70 éves egykori tévés a Blikknek mesélte el, hogy nagyon szerette a televíziózást, amit azért hagyott ott, mert nem jelentett sem állandó, stabil munkát, sem állandó, stabil fizetést. Sokáig dolgozott idősgondozóként az Egyesült Királyságban, ma pedig Belgiumban látja el ezt a nemes feladatot.

Idősgondozóként dolgozom. Nehéz fizikai és egyúttal hatalmas lelki és idegi megterheléssel, valamint óriási felelősséggel járó munkát végzek napi 12-14 órában

– mondta a lapnak a volt televíziós, aki július 13-án ünnepelte hetvenedik születésnapját, távol a szeretteitől, de szeretettel körülvéve. A családtól, akiknek dolgozik, egy gyönyörű csokrot kapott, de a testvére, a barátai és ismerősei is gondoltak rá, ha még csak a távolból is.

Bár Kiskalmár Éva már 70 éves, nem érzi, hogy elszállt volna fölötte az idő, fiatalosan és vidáman gondolkodik az életről, még akkor is, ha egyedül él. Évtizedekkel ezelőtt elhunyt férje még mindig megrendítően hiányzik neki, de ennyi idő után persze nyitott egy új kapcsolatra is, de csak olyan férfinek van esélye nála, akinek a lelke, a szíve és az eszméje is tiszta.