Radics Peti youtuber

Fegyveresek törtek rá Radics Peti youtuberre, miután az MTVA felnyomta a NAV-nál egy Süsü-paródia miatt

Bulvár

Valószínűleg élete végéig megemlegeti a kedd reggelt Radics Peti, aki szinkronparódiáival szerzett magának komolyabb hírnevet a Youtube-on és egyéb közösségi felületeken.

Mint Facebook-posztjában írja, a NAV fegyveresei rontottak be az otthonába, kezükben házkutatási paranccsal. Mint kiderült, a nyomozás oka egy szinkronparódia, nevezetesen a: Süsü, az alkoholista sárkány volt.

Peti ugyanis elkövetett egy súlyos mulasztást:

“Meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik malackával”

– vázolta bűneit a youtuber.

Megjegyzi, Amerikában már régóta működik a méltányos használat, de hazánkban ezt nem ismeri a törvény. (A méltányos használat – angolul fair use – az Amerikai Egyesült Államokban a szerzői jogi törvény egyik szakasza, amely bizonyos esetekben lehetővé teszi a szerzői joggal védett anyagok engedély nélküli felhasználását.)

Radics Peti hozzáteszi, miután felmérte a helyzetet a nyomozó, és a fegyveres úriemberek is felfogták, hogy mi miatt kellett jönniük, már ők is röhögtek ezen az egészen.

Ja, és hogy ki nyomta őt fel? Kommentben erre is választ ad: az MTVA.

A sitten nagyon vicces lenne a rabtársakkal megbeszélni, hogy ki mi miatt csücsül. Józsi drogbirtoklás, Feri emberölés, Peti a Süsü a sárkány paródia miatt

– mélázott a szürreális helyzeten Radics.

Nem ez az első eset, amikor Petit vegzálják:

El akarták hallgattatni Radics Petit, aki zseniális Orbán-paródiát készített