Madonna

Madonna kiadta húsz évvel ezelőtti videóklipjét

Bulvár

Még 2003-ban elkészült az American Life című dal videóklipje, kiadni azonban akkor mégsem merte Madonna ezt a változatot.

Most azonban megmutatta, mi az, amit húsz éven át titkolt. A klip visszatartását azzal indokolták, hogy noha a dalszövegben semmiféle politikai utalás nem hangzik el, a videóklip mégis megosztó lehet abban a tekintetben, hogy a megjelenése egybeesett az iraki háború kitörésével – írja a New York Post cikke alapján a Blikk.

Madonna akkor attól tartott, a háború és az American Life című klip között összefüggést találnak majd az emberek és hazafiatlannak fogják őt tartani. Nem véletlenül. A klipben Madonna katonai egyenruhában énekel az amerikai zászló előtt, majd egyre megrázóbb képsorok következnek.

A háborús borzalmakból igazi felvételeket is lehet látni, de véres jelenetek zajlanak egy divatbemutatón is, ahol a kifutón először modellek vonulnak fel katonai ruhákban, de aztán csatlakoznak hozzájuk a háború áldozatai is, ártatlan gyerekek, levágott lábú katonák és őket mentő ápolónők véres ruháikban.