Török Ádám

Felesége karjaiban hunyt el Török Ádám

Bulvár

Sokkolta a hazai művészvilágot Török Ádám halálhíre. A 75 esztendős zenész felesége megtörten nyilatkozott arról, hogy férje a karjaiban hunyt el.

Túl a sztrókon, hihetetlen élni akarástól vezérelve építette fel magát újra, s arra gondolt: az élet belemart, próbára tette, ám majd kárpótolja a májusi koncerten, amely róla szól – róla, a 75 esztendős rocklegendáról. Erre készült, ez töltötte ki a gondolatait, amikor hétfő este lefekvés előtt gyengéden megcsókolta a feleségét… – írja a Blikk. Az élet azonban kegyetlenül közbeszólt.

Dóri, a Mini együttes fuvolistájának felesége könnyek között nyilatkozott a lapnak férje utolsó pillanatairól.

Hétfő este azt mondta nekem: milyen jó, hogy mi vagyunk egymásnak, s hogy ilyen harmóniában, boldogságban tudunk élni. Aztán megcsókoltuk egymást. Éjszaka arra ébredtem, hogy valamilyen furcsa, hörgő hangot hallok. Nem tudom miért, de azonnal rossz érzés fogott el. Odaugrottam Ádámhoz, szólítgattam, simogattam, csókolgattam, és szinte kiabáltam, hogy kelj fel, ébredj fel! De már nem mozdult

– idézte fel a borzalmakat Török Ádám felesége, aki azonnal hívta a mentőket, ők mondták neki, mit csináljon, amíg megérkeznek.

Húsz percig próbáltam újraéleszteni azt az embert, akit a világon a legjobban szerettem. Húsz percig nyomkodtam, masszíroztam, és közben könyörögtem a Jóistennek, hogy ne vegye el tőlem. Aztán a mentősök folytatták újabb húsz percig. Ádám a karjaim között halt meg. Egyszer azt mondta nekem, majd így, álmában szeretne elmenni. Olyan nyugodt volt az arca, soha nem fogom elfelejteni

– mondta Török Ádám özvegye, akinek reggel óta csörög a telefonja, férje férfi ismerősei is sírva búcsúztatják Török Ádámot. A Mini együttes alapítója, a legendás fuvolista 75 éves volt.