Hosszú Katinka

Külföldön nyitna éttermet Hosszú Katinka

Bulvár

A háromszoros olimpiai bajnok úszónőnek nagy tervei vannak: tavaly nyitott budapesti étterme után vidéken, majd külföldön terjeszkedne.

Az első kisbabáját váró Hosszú Katinka 2022-ben nyitotta meg Budapesten azt a Kool nevű éttermet, ahol “mindenmentes”, kiváló alapanyagokból készülő ételeket kínálnak megfizethető áron.

Katinka nevét az országban mindenki ismeri, jól kiépített social csatornái is vannak, így reklámra nem kellett költenie. Ennek ellenére számos nehézséggel meg kellett küzdeniük már a nyitás előtt és azóta is, hiszen nem csak az energiaárak, de az alapanyagok költségei is durván elszálltak 2022 nyara óta – írja a Pénzcentrum. A rezsi- és alapanyagárakat, valamint a munkaerőköltségeket kénytelenek beépíteni a termékeikbe Hosszú Katinkáék. Eleinte 2490 forintért adták a menüt, ami levest és főételt tartalmaz, de árat kellett emelniük, így ma már 3290 forintba kerül ugyanez.

Tavaly júniusban nyitották meg az éttermet, a felújításra és a konyha kialakítására azonban jóval többet költöttek, mint eredetileg tervezték: elérte a 200 millió forintot a befektetésük mértéke. Hosszú Katinka úgy véli, egy ideig még nem is lesznek nyereségesek, de hosszú távú terveik vannak az étteremmel, sőt, a közeljövőben vidéken is szeretnének vendéglátóhelyiségeket nyitni.

Szeretném, ha 5 év múlva már legalább 5-10 Kool lenne országszerte, de szeretnék idővel külföld felé is terjeszkedni

– mondta Hosszú Katinka, aki a saját készítésű termékeiket pedig a jövőben a nagykereskedelemben is forgalomba hozná.