Tóth Andi

Drámai döntést hozott Tóth Andi: abbahagyja az éneklést

Bulvár

Az ország egyik legnépszerűbb énekesnője úgy döntött, visszavonul. Hogy miért, annak több oka is van, melyekről közösségi oldalán beszélt egy hosszú videóban.

A Blikk vette észre, hogy Tóth Andi csütörtökön szomorú, drámai hírrel jelentkezett.

Úgy gondoltam, hogy muszáj kimondanom… Hoztam egy számomra drámai döntést pár hónapja: ezennel abbahagyom az éneklést

– kezdte videójában Andi, aki elmondta, hogy számára mindig a zene volt minden, a mentsvára, a barátja, a szerelme, a munkája, mivel volt mondanivalója, megrögzötten igyekezett adni a világnak.

10 éve vagyok benne – látszik is rajtam -, és nagyon sok minden történt ebben a 10 évben. Nagyon sokat változtam, és örülök annak, hogy változtam, de valahol már azt sem tudom, hogy ki vagyok. Úgy voltam vele, hogy semmi nem baj, amíg zenélek és énekelek. Megnyertem egy tehetségkutatót, és elhitette velem a világ, illetve elhitettem magammal, hogy innentől kezdve én jól leszek, már rendben leszek, nincs mitől félnem, mert jó kezekben vagyok

– folytatta az énekesnő, aki rájött, hogy még sincs jól. Bár sokan hiszik róla, hogy gazdag, sikeres, szép és tökéletes életet él, ez közel sincs így. Az X-Faktor megnyerése után hontalannak érezte magát és egyre lejjebb került, viszont megrögzötten zenélt, és azt akarta, hogy értékeljék őt de nem így lett.

Nagyon sajnáltam, hogy semmi nem szólt a zenéről, bennem pedig csak az tartotta a lelket, hogy az legyen a középpontban. Minél inkább a háttérbe szorult, annál inkább felemésztett ez az egész sz*r. Megállás nélkül jöttek mélypontok, jött egy nagyon mély, és talán azóta se jöttem ki belőle… Volt egy kattom, amikor elfogadtam, hogy ide nem leszek elég jó. Onnantól kezdve feladtam, hogy itt elérjek bármit, hogy beilleszkedjek

– mondta Andi, aki ittasan írta a Lejtő című albumát. Akkoriban el is akarta hagyni az országot, de jött a covid és maradt. Meglepetésére az albuma nagyon sikeres lett, ezután reménykedni kezdett, hogy végre megértik őt az emberek. Azonban minél több koncertje volt, annál inkább azt gondolta, hogy valami hiányzik az életéből.

Sokáig nem tudtam, hogy mi a baj és egyre lejjebb kerültem és lejjebb és nagyon lejjebb… Rájöttem, hogy ami igazából hiányzik, az a hangom, mert ezekben a dalokban nem nagyon használtam… K*rvára fájt, hogy nem kíváncsiak arra, amihez kell erőfeszítés. Tavaly év végén volt az, hogy azt éreztem, hogy nagyon fájt már sok minden és most van tele a f*szom, hagyjatok békén b*zd meg…

– mondta az énekesnő, aki úgy érzi, már nem boldogítja a zene, inkább csak elvesz az életéből, ezért úgy döntött, abbahagyja. Nem lesz több koncert és új dalok sem, egy jó darabig még biztosan nem. Úgy érzi, tönkretette magát, ezért változtatni szeretne az életén. Tervei is vannak, amik azért kapcsolódnak a zenéhez: kreatív igazgató lesz, hogy más zenészeknek segítsen.