Árpa Atila

Árpa Attila titkos nyelven “forgatókönyvnek” nevezte a kokaint

Bulvár

Lezárult Árpa Attila drogügye, melyről a hétfői tárgyaláson érdekes részletek derültek ki.

Bár korábban nagy volt a sajtóérdeklődés, mindössze egy maroknyi ember volt jelen hétfőn délután a Budapest Környéki bíróságon, ahol ítéletet hoztak abban a drogperben, melyben Árpa Attila volt a másodrendű vádlott – írja a Bors.

Ő nem vett részt a tárgyaláson, ahogy a harmadrendű vádlott sem, csupán az elsőrendű vádlott volt jelen. Az ítéletet azonban távollétük ellenére is meghozták: az elsőrendű vádlott letöltendő börtönbüntetést kapott drogkereskedelem miatt, a többieket csupán kábítószer birtoklásért ítélték el, mindenkire nagyjából azonos, 1,5 millió forintos pénzbüntetés vár.

A bíróság megállapította, Árpa Attila is csak fogyasztó volt. A bíró szavai alapján rendszeresen vásárolt kokaint az elsőrendű vádlottól, de nem kereskedett vele, ahogy a színész-rendező-Nagy Ő azt már korábban is elmondta. Csupán beszerezte azt magának, maguknak.

Érdekes egyébként, hogy a droghasználók általában azokat a kódneveket használják a kábítószerre, amilyen szakmában dolgoznak. Árpa “forgatókönyvnek” nevezte a telefonban. Ilyeneket mondott: “Figyelj, van nálam két nagyon jó forgatókönyv! Ha nem jössz át, akkor egyedül fogom megfilmesíteni”

– mondta a bíró. A tárgyaláson az is kiderült, a nyomozók szerint Árpa Attila lett volna a “nagy fogás”. Elképesztő mennyiségű lehallgatás történt, a színészt még hónapokkal az elsőrendű vádlott őrizetbevétele után is lehallgatták és nyomoztak utána.