Csollány Szilveszter

Tetemes lakáshitelt hagyott hátra Csollány Szilveszter, elárverezhetik a házát

Bulvár

A sportlegenda feleségének segítségre van szüksége, mert már nem tudja fizetni a lakáshitelt, amit közösen vettek fel férjével.

A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt olimpiai bajnok legenda, Csollány Szilveszter özvegye, Judit – írja a Blikk. A lap megtudta, hogy három gyermeke mellett egy soproni ház tetemes lakáshitelét is hátrahagyta a sportoló, akinek a családja volt a mindenene.

Első házasságából született gyermeke már felnőtt és édesanyjával Írországban él. Második házasságából született lányai azonban még fiatalok, s bár mindent meg szeretett volna nekik adni a sportoló, így egy igazi otthont is, váratlan halála közbeszólt. Felesége egy ideig még tudta fizetni a házra felvett kölcsönt, de a kamatok, az infláció és az energiaárak miatt végül bajba jutott.

Csollány Judit a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek is levelet írt tavaly decemberben, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra felvett lakáshitelt.

Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban

– mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke, aki elárulta, a nullára jöttek ki tavaly is. A torna ugyanis nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és szponzorok sem tolonganak náluk. Valahogy azért próbálnak segíteni a bajba jutott Csollány családnak, a szövetség levélben kért támogatást Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól, bíznak abban, hogy az állam segítségével nem kerül utcára az özvegy és két lánya.