Puzsér Róbert

Puzsér Róbert keményen odamondta Molnár Áronnak, mi a baja vele

Bulvár

A kritikus elmagyarázta az aktivistának, miért nem kedveli őt, mert úgy érzi, nem érti, mi baja a tevékenységével.

Megy az adok-kapok Molnár Áron és Puzsér Róbert között. A Noár nevű mozgalmat képviselő Molnár Áron folyamatosan felemeli a szavát a pedagógusok mellett, mint mondja, szolidaritásból. Puzsért azonban irritálja a színész. Hogy miért, azt nyílt levelében fejtette ki közösségi oldalán, melyet azzal kezd, hogy szerinte Molnár egy színész, aki úgy játszik értelmiségit, mintha csak egy szerep lenne.

Szerinte Molnár Áron úgy akarja formálni a közéletet, hogy nagyjából olyan színvonalon bír hozzászólni a közügyekhez, mint mondjuk Lang Györgyi vagy Falusi Mariann.

Olyan érzés hallgatni téged, mint nyolc-tíz éves kölyköket, akik anélkül használják a felnőttektől ellesett szavakat, hogy értenék azok jelentését. Amikor aztán valaki számonkéri ezt rajtad, te görcsösen őrizgeted a rajtad lötyögő szerephazugságot ahelyett, hogy életedben egyszer egyetlen cseppnyi önismeretet tanúsítanál, és felidéznéd a Mephisto utolsó képkockáit. “Mit akarnak tőlem? Én csak egy színész vagyok!” Mindössze ennyit kéne mondanod. Végre felismernéd a helyedet a világban

– üzeni neki Puzsér, aki úgy látja, Molnár Áron csak úgy tesz, mintha szolgálni akarná a közügyeket, holott valójában épp az ellenkezője igaz, azok szolgálják az ő nárcizmusát. Szerinte Molnár “a rajtunk maradt SZDSZ következő nemzedéke”, akik semmit sem tanultak és tagadják a felelősséget az Orbán-rendszer létrejöttében.

Most bizonyára azt gondolod, hogy neked semmi felelősséged nincs, hisz 2006-ban még csak tizenkilenc éves voltál – és látod, Áron, téged épp ez tesz alkalmassá arra, hogy a liberális értelmiség új degenerációja légy: nincs releváns szereped abban a múltban, amivel a kurzusod nem hajlandó elszámolni. A balliberális szekértábor tagjainak nem kis részben a te szereped és tevékenységed miatt nem kell semmilyen immunválaszt adniuk a 2010 előtti politikájuk csődjére: a te személyed és aktivizmusod által élhetik meg a képességüket, hogy minden hibát és bűnt, minden kulturális vétséget és szennyes alkut megismételjenek, és lehetőleg mindent pont ugyanúgy b@sszanak el újra, mint legutóbb. Azzal, hogy a DK-s nénik kedvenc kisunokája lettél, azt biztosítod nekik, hogy valamennyi dogmájuk megőrződjön. Nyilván elismerhetetlen a számodra, de Orbán Viktornak semmi kifogása a tevékenységed ellen: a benned konzervált szellem szállította le a csizmaszárához Magyarországot, és ez a szellem tartja ott a mai napig. Ennek a jelképe vagy, Áron – ez a fő bajom veled

– mondta meg keményen a véleményét Puzsér, aki arra is megkérte a színészt, hogy ne említse őt egy lapon Bohár Dániellel, Tibi atyával vagy Hont Andrással, mert semmi köze nincs hozzájuk, és szerinte ezt Molnár Áron is jól tudná, ha a szerepein kívül mást is tanult volna.