Sarka Kata és Rogán Cecília

Brutális profitot termelt Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége

Bulvár

A Top News Hungary Kft. 85 százalékos profitrátát ért el, ami elképesztően magas, már-már lehetetlen.

A 85 százalékos ráta az jelenti, hogy 100 forintból 85 forintos nyereséget tehetett zsebre a két tulajdonos, ami igazi kuriózumnak számít a hazai médiapiacon. Plusz érdekesség, hogy a cég által üzemeltetett twn.hu oldalnak még főszerkesztője sincs, a nevét legalábbis az oldalon nem közlik.

Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília médiavállalkozása, a Top News Hungary mindössze nyolc alkalmazottal ért el tavaly több mint 1,56 milliárd forintnyi árbevételt, ebből 1,33 milliárdnyi adózott eredményt tudott realizálni, a nyereséget pedig a tulajdonosok – a jegyzőkönyv szerint – a május 31-ei taggyűlésen hozott döntés nyomán osztalék formájában ki is utalták maguknak – írja a 24.hu.

A magas, 85 százalékos profitráta elérése mondhatni lehetetlen, még a nagy hazai médiacégek is csak 10-20 százalékot tudnak elérni.

Éves beszámolója alapján a Top News Hungary Kft. 1,5 milliárdos bevétele kizárólag a főtevékenységéből, azaz a “világháló-portál szolgáltatásból” folyt be, ami azért is érdekes, mert a twn.hu látogatottsága igen alacsony a többi bulvárhíreket szolgáltató hazai oldalhoz képest, a magyar piacon a kisebb szereplők közé tehető, a cég bevételi adatai viszont felülmúlják az élbolyba tartozó portálokét is.