Vizsgálatot indított a versenyhivatal Kasza Tibiéknél

Bulvár

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

Kasza Tibiék cége vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő “Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

A gyanú szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. A közlemény szerint jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárásra három hónap áll rendelkezésre, ami indokolt esetben meghosszabbítható, két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal.

Fotó: Facebook/KaszaTibor / Pottyondy Edina

Mindeközben az ismert celeb Pottyondy Edinával hadakozik a youtube felületén. Érdemes követni. Egészen szórakoztató az adok-kapok.