10 millió forintot csalt ki egy nőtől Frabato

Bulvár

Az ismert mágus azt mondta a nőnek, jól jár, ha neki adja a pénzt, mert többet csinál belőle.

A nőnek Fischl András, művésznevén Frabato azt ígérte, “megpörgeti” a 10 millió forintját, s hamarosan többet ad neki vissza. A nő azonban sosem kapta vissza a pénzt, ezért bíróságra ment és pert nyert Frabato ellen.

A mágust a bíróság csalás miatt egy év felfüggesztett börtönre, valamint 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. A nő a pénzét polgári peres úton szerezhetné vissza, ha egyáltalán valaha viszontlátja az összeget… – írja a Blikk.

2008-ban mentem el először ahhoz a férfihoz, akinek ma már a nevét sem akarom kimondani

– kezdte a történetet a nő, majd így folytatta:

A következő években pár alkalommal jártam nála, ekkoriban zajlott a válásom, és elmondtam neki, hogy nagyobb összeghez jutok. Azt mondta, ismerőseivel brókercéget akarnak létrehozni, „megpörgeti a pénzt”, a haszon garantált, nem járhatok rosszul. Azzal szédített, hogy fél-egy év alatt 25-30 százalékot kamatozik a pénzem, folyamatos tájékoztatást ad a befektetésről, és persze bármikor kiszállhatok

–  nyilatkozott a lapnak a nő, akit Frabato meggyőzött, hogy jól fog járni, ha átadja neki azt a 10 millió forintot, amit a válása után kapott. Teltek az évek, a pénzt azonban soha nem kapta vissza a nő. Mindenféle úton próbálta felvenni a kapcsolatot Frabatóval, de ő egy idő után már azt is tagadta, hogy bármilyen összeget átvett volna tőle. A nő végül rendőrséghez fordult és bírósági ügy lett a csalásból.

Az ügyben 2021-ben elsőfokon, majd 2022 márciusban másodfokon is ítélet született: Frabatót bűnösnek találták csalás bűntette miatt, egy év börtönbüntetésre ítélték két év hat hónapra felfüggesztve, valamint 300 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.

Az átvert nő nem éri be ennyivel, további jogi lépéseket tesz, hogy visszakapja a pénzét.

Fotó: Facebook/frabatoosimagus