Szilágyi Liliána

Gyenesei István szerint Szilágyi Liliána orvosi eset

Bulvár

Nem mindenki hisz Szilágyi Liliánának, aki azzal vádolja édesapját, Szilágyi Zoltán edzőt, hogy fizikailag, lelkileg és szexuálisan is zaklatta őt.

Gyenesei István volt országgyűlési képviselő, a második Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere is köztük van, és elképesztő jelzőkkel illette az úszónőt.

Elszabadult hajóágyúkkal és meghibbant ’emberekkel’ szemben nehéz védekezni. Időben le kellett volna ‘kötözni’. Meggyőződésem, hogy orvosi eset a ‘kisasszony’. Az volt már aktív sportoló korában is, csak senki nem akarta észrevenni. Az akkori testbeszéde, a nehezen értelmezhető, zavaros, ellentmondásos nyilatkozatai utólag sem kívánnak magyarázatot. Világosan mutatták az állapotát. Ki vagy kik a felelősek, hogy eddig jutott? Saját magán kívül kik a felelősek, hogy felelőtlenül törhet, zúzhat maga körül most is? Ami a legszomorúbb, hogy van vevő erre az ‘árura’. És mint tudjuk, amíg van lósz.r, addig jól élnek a verebek is… sajnos. Több mint szomorú!

– írta egy hozzászólásában a politikus, amit a Blikk vett észre. A lap megkereste véleményével kapcsolatban Gyenesei Istvánt, a csapatvilágbajnok öttusázó, sífutó olimpikon, Gyenesei Leila édesapját. A lapnak elmondta, fenntartja a leírtakat.

Nem titok, nekem, mint sportoló gyerekek édesapjának, nagyon fájdalmas látni, hogy van egy fiatal sportoló, akiknek a szülei, nagyszülei nem akármilyen értékekkel rendelkeznek, ő azonban ezekkel nem él, hanem visszaél. Ezt nem lenne szabad példának állítani egy nemzedék előtt

– vallja Gyenesei István, aki szerint Szilágyi Liliána egy jobb sorsra érdemes tehetség, ő is szurkolt neki annak idején, de a kezdetektől fogva tele volt emberi gyengeségekkel, amiket valakik engedtek fölerősödni. Ez pedig az őt körülvevő közeg, a családtagok, a barátok, a sporttársak, a sportvezetők és a média felelőssége is Gyenesei szerint.

Szilágyi Liliána tavaly állt ki a nyilvánosság elé és mondta el, hogy édesapja gyerekkorában fizikailag, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt. Idővel aztán mesélt arról is, nemcsak édesapja, hanem apai nagymamája is zaklatta őt. Tegnap pedig fordult a kocka: Liliána édesapja, Szilágyi Zoltán úgy döntött, visszatámad és 30 millió forintra bepereli a lányát.