Megszűnt a nyomozás Szilágyi Liliána bántalmazási ügyében

Bulvár

Szilágyi Liliána nem jelent meg a hatóságok előtt, hogy vallomást tegyen apja ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondta, ugyan indult vizsgálat Szilágyi Zoltán ellen, de már lezárták azt vallomás hiányában.

Mint azt az RTL Klubbal közölték, “hivatalból rendeltek el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen.

A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

Szilágyi Liliána nem kívánt nyilatkozni az ügyben, jogi képviselőjének helyettese mindössze annyit mondott az RTL megkeresésére, hogy “Szilágyi Liliána nem kapott három idézést”.

Néhány héttel ezelőtt a Magyar Úszó Szövetség vizsgálata is lezárult, a bizottság úgy döntött, igaz, amit Szilágyi Liliána mondott az apjáról, tényleg bántalmazta őt Szilágyi Zoltán, akit nem kívánatos személyként neveztek meg, nem vehet részt a MÚSZ rendezvényein és nem akkreditálják edzőként sem.

Hogy miért döntött úgy Szilágyi Liliána, hogy nem tesz vallomást, egyelőre nem tudni.