Tóth Gabi

Tóth Gabi elmondta, nem vette meg őt a Fidesz

Bulvár

Tóth Gabi egy hosszú posztban mesélt Fideszhez fűződő viszonyáról és arról, hogyan alázták meg őt kollégái.

Tóth Gabi továbbra is támadások kereszttüzében áll, jelenleg többek között azért, mert néhány hónappal azután, hogy kikérte magának, hogy bármi köze lenne a politikához, a Fidesz kampányzáróján énekelt – írja a 168.hu. Az énekesnő Instagramján fejtette ki gondolait.

Elmondta, értelmiségi kollégái sokszor kritizálták, megalázták, mert nyilvánosan is megvallotta a hitét az Eucharisztikus Kongresszuson, holott ő soha nem titkolta vallásosságát, mert gyermekkorától vele van, természetes része a mindennapjainak.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyes médiumokból, emberekből milyen elképesztő gyűlöletet vált ki. Pont azokból, akik folyamatosan az elfogadást, toleranciát kérik számon azoktól, akik nem az ő szájuk íze szerinti értékrendet vallják. Folyamatosan azzal támadtak, hogy nincs érettségim, magyarán leostobáztak, megvett a hatalom, álszent vagyok… Miközben ebben az időszakban nekem a politikához közöm nem volt

– írja Gabi, aki szerint kirekesztés és lenézés, hogy a választási kampányban sok vidéki honfitársa kapta meg az ostoba jelzőt.

Számomra persze, ez nem volt újdonság, 17 év alatt kaptam már ennél durvább támadásokat is, például a magukat értelmiséginek tartó kollégák rendszeresen gúny tárgyává tettek azzal, hogy tájszólással szóltak hozzám. A sokadik ilyen megkülönböztetés után rájöttem arra, hogy nemhogy nem kell szégyellni, de büszkének kell lenni arra, honnan származom. Mint ahogy az is bebizonyosodott idővel, hogy nem a papírok száma határozza meg az embert

– folytatta az énekesnő, akinek soha nem jutott eszébe, hogy közéleti szerepet vállaljon, “a nemtelen, sokszor igaztalan támadáscunami azonban gyakorlatilag belesodorta egy olyan szerető közegbe, ahol valóban el- és befogadták”.

A legnagyobb bajban álltak mellém és segítő kezet nyújtottak. Az őszinte igazság az, hogy soha nem vártak tőlem semmit ezért cserébe, és megvenniük sem kellett, hiszen mindig is ez volt az én hitem szerinti, valódi közösségem

– írja Tóth Gabi a Fideszről úgy, hogy közben nem említi meg a nevét. A székesfehérvári kampányzárón elképesztő érzés volt számára a színpadra állni, ahol még el sem kezdte énekelni a Himnuszt, de máris olyan szeretet áradt felé, ami felülírt minden meghurcolást és gyűlöletet, amit az elmúlt hónapokban kapott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés