JYSK Debrecen

Debrecenben nyílt meg a JYSK 100. áruháza

Helyi hírek

Október 24-én, Debrecenben ünnepélyesen átadták a JYSK legújabb, immár 100. magyarországi áruházát. Az új bolt a Kishegyesi úti TESCO Extra épületében található, ahol reggel 9 órakor nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. Ez a harmadik JYSK áruház Debrecenben, amely egyben fontos mérföldkő a dán lakberendezési lánc magyarországi történetében.

Rami Jensen, a JYSK elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az első magyarországi üzletüket 2005-ben Fóton nyitották meg. Azóta jelentős bővülésen mentek keresztül, és ma már 30 országban működnek áruházaik. A Magyarországon elért sikereiket az is jelzi, hogy a szeptemberben zárult üzleti évükben 76,4 milliárd forintos árbevételt értek el, ami 14%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Jótékonysági akció a közösségek támogatására

A JYSK minden új áruház nyitása alkalmával jótékonysági akciót szervez, hogy támogassa a helyi közösségeket. A 100. áruház megnyitásának alkalmából a cég 1 millió forint összértékű termékvásárlási utalványokat adományozott három civil szervezetnek, amelyeket a vásárlók és a helyi lakosok választottak ki. Az alapítványokra október 20-ig lehetett szavazni, a támogatás értéke pedig 500 ezer, 300 ezer és 200 ezer forint volt.

Óriási nyitási akciók

A JYSK óriási nyitási akciókkal várta vásárlóit. Az első 500 vásárló, aki legalább 10 000 forint értékben vásárolt, egy saját maga által készített Billerbeck nagypárnát (70×80 cm) kapott ajándékba, emellett mindenki egy hatalmas JYSK bevásárlótáskát is hazavihetett. A nyitási akció keretében akár 70%-os kedvezményeket is igénybe vehettek a vásárlók, amely ajánlatok kizárólag október 24. és október 30. között érvényesek a készlet erejéig.

Debrecen és a JYSK fejlődése

Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős országigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég folyamatosan növekszik a régióban. Magyarországon a JYSK mintegy ezer embert foglalkoztat, és a most megnyitott debreceni áruház kilenc új munkahelyet teremtett. Az üzletlánc az elmúlt években folyamatosan bővítette jelenlétét, és a következő üzleti évben további 6%-os árbevétel-növekedést terveznek.

Christian Thorning, Dánia budapesti nagykövete az áruházmegnyitón kiemelte, hogy a dán-magyar kereskedelmi kapcsolatok egyre szorosabbá válnak. A dán cégek több mint 16 ezer embernek biztosítanak munkát Magyarországon, ami jól mutatja a két ország közötti gazdasági együttműködés fontosságát. (x)