Kerekes Gréta

Visszavonult Kerekes Gréta debreceni gátfutó

Sport

Kerekes Gréta olimpikon gátfutó szerdán közösségi oldalán jelentette be, hogy befejezi élsportolói pályafutását.

“Ez nem egy hirtelen jött döntés, tudatosan évek óta készültem a lezárásra. Az elmúlt két évben főnix madárként emlegetve teljesítettem minden kitűzött álmomat, viszont úgy gondolom, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak és új kihívások elé nézzek” – írta Instagram-oldalán a debreceni atléta, aki szerdán ünnepli 32. születésnapját.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gréta Kerekes (@holaitsgreta)

Hozzátette, nagyon sok élményt adott számára az atlétika, karrierjét pedig igazi hullámvasútként jellemezte, de emelt fővel tud távozni a pályáról, mivel a kitűzött céljait elérte.

A Debreceni Sportcentrum versenyzője a 100 m gáton a párizsi játékok reményfutamában búcsúzott és a 30. helyen zárt. Idén 60 gáton rajthoz állt a glasgow-i fedett pályás világbajnokságon is, amelyen az elődöntőig jutott, és végül a 18. helyen végzett.

Kerekes háromszoros szabadtéri, illetve hétszeres fedett pályás magyar bajnok, legjobb eredménye a rövidebb távon 7.96 másodperc, míg 100 gáton 12.92 mp. A tavalyi budapesti vb-n tagja volt annak a 4×100-as női váltónak, amely 43.38 másodperces országos csúccsal végül 14. lett.

Kerekes Grétát a hétvégén a legtöbb szavazattal választották be a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.